Verslagje van Ironman 70.3 Luxemburg , deze blijft bij mij een van de mooiste qua sfeer, stevige concurrentie, omgeving, parcours en een fantastische organisatie.

Vorig jaar had ik deze gewonnen (uitzonderlijk is geen pech gehad) dit jaar was doelstelling de tijd wat aan te scherpen met 3 à 4 min door snellere wissels te nemen en ietsje sneller te lopen, een eindtijd van rond de 4:36 moet haalbaar zijn en dan nog zou het erom spannen voor de ere plaatsen want ik wist dat er een 6-tal stevige concurrenten bij zaten.

Zwemmen ging ietsje trager maar dit was voor iedereen, een top 5 zwem was prima, en zowaar één minuut snellere wissel.

Ondanks de wind tijdens fietsen zat ik op schema voor 2u27 NP 243 – 3,24 kg/watt totdat ik een verkeerd schakel maneuver deed; bij een scherpe bocht van 45° had ik net ervoor op kleiner blad geschakeld omdat na de bocht direct een steil stuk kwam, maar ik kwam te snel de bocht in en moest benen stil gehouden bij het remmen, na de bocht bij het terug kracht zetten was de ketting tussen de twee voorste osymetric kettingbladen vast gekomen, alles blokkeerde, zag zo de film van twee jaar geleden voorbij gaan ‘’ t’ is nie waar zeker f*ck!!”, toen had ik op krak dezelfde plaats mijn ketting gebroken en derailleur kapot getrokken ook met het schakelen. Hier heb ik achteraf bekeken de wedstrijd verloren. fietsen was 2:31, 4 min trager dan vorig jaar.

De wissel was weer een minuutje sneller, maar ik wist niet waar de andere atleten zaten dus was het een strak maar comfortabel tempo aanhouden, ik had mijn Garmin op voorhand ingesteld op 265 Watt en als ik er 10 Watt onder of boven ging begon hij te trillen zodat ik niet telkens naar mijn uurwerk moest kijken.
Lopen ging vlot, ik had iemand gevonden die wat breder en groter was en heb gewoon in zijn zog gelopen uit de wind. 4:25 km/min gem met 267 watt power op de Stryd. Éen minuut sneller dan vorig jaar. Aan dit tempo wil ik in september EU Championships in Almere wel willen kunnen lopen en mijn marathon tijd van 3:19 verbeteren zou fantastisch zijn, als er weinig wind staat moet dit wel lukken op dit vlak parcours.

Al bij al ben ik tevreden met de 3de plaats, 3 min van de winnaar, volgend jaar gaan we terug dan ben ik de oudste in de categorie en hoop ik nog rond dezelfde tijd te kunnen eindigen.