Vorig jaar had ik mij ingeschreven met de intentie deze de tweede keer te winnen, ik heb het ook zo tegen iedereen gezegd “ deze win ik” riskant natuurlijk.
Ik had dus winnen als doel gesteld en mijn tijd verbeteren van 2013 die toen 9u38 maar ik wou liefst de grens van 9u30 doorbreken, mijn berekening zonder tegenslag 9u22.

3 weken voor de wedstrijd was ik wat overtraind , trainer/ sportarts Peter Vervoort zei me er niks van aan te trekken dat komt wel goed.
En inderdaad na 20 min fietsen wist ik het de supercompensatie werkt “hier win ik”. Ik had 3 concurenten die rond de 9.40 konden. Het was een kwestie niet te diep gaan tijdens fietsen en alles geven met met lopen.
Ik had de windroos erbij gehaald en gezien dat we in de eerste van de 3 ronden wind mee hebben tot 10u en dan deze volledig draait en aan wakkert tot 30 km/u, dus was het een kwestie om snel weg te zijn bij het zwemmen om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van dit gegeven op terugweg hebben sowieso dan de wind in de rug.

Qua voeding heb ik mij tot het minimum beperkt 2 bars en een aerofles gevuld met Iso. Ik had 2 maanden op de voeding van het evenement getraind dus kwam het erop neer bij de bevoorrading telkens 1 item te nemen ofwel een bar of wel een Isofles die ik gebruikte om de aerofles bij te vullen en direkt weg te gooien zo kwam ik perfect aan mijn koolhydraten. Bij het lopen heb ik het ook zo aangepakt met 2 gels begonnen en de rest genomen bij bevoorrading. Ik snap nog altijd niet dat er mannen zijn hun fiets vol plakken met 20 gels en 2 bussen meenemen.

Ik ben geen voorstander van een wave start dit is gewoon voor de commerce, liever iedeen gelijk het sop in of per agegroup laten starten. Nadeel van wave start is dat je niet weet waar je concurenten zitten, als de mobile app naar behoren zou werken is dat geen probleem, maar meestal werkt deze niet of met vertraging

Het zwemmen ging goed had de snelste tijd in agegroup maar één van de concurrenten een Noor was iets vroeger vertrokken met de wave start en was al weg met de fiets, ik wist dat hij een goede fietser was maar niet de beste loper (uiteindelijk werd hij 2de).

Mijn trainer Peter Vervoort had NP tss 210 en 215 voorgesteld dit kon ik makkelijk aanhouden en met wat rekenen zou ik rond de 4u50 eindigen zo’n 37 km/u gemiddeld. Aangezien ik niet te diep ging in fietsen had ik genoeg reserve met het lopen, wou de marathon pace aanhouden van 4:50 min/km zodat ik 3u22 liep. maar rond de 20km kreeg ik plots een stekende pijn aan de buitenkant knie en heb tempo moeten milderen,en af en toe wandelen waarschijnlijk komt dit door de oneffen ondergrond er was ook een stuk weg dat zeer schuin liep, schoeisel kan ook natuurlijk, dit moet ik eens uitzoeken tegen Hawaii.
De laatste 5 km heb ik de pijn verbeten en tempo terug opgetrokken naar 4:45 om toch maar zeker te zijn dat er niemand uit de achtergrond zou voorbijsteken.
Bij aankomst was ik helemaal niet uitgeput of moe, maar wandelen was achteraf een probleem met de knie. Douche genomen, een massage en mankend naar de kamping.

Vorig jaar na winst in  IM Kopenhagen was Hawaii iets te kort nl 6 weken, ik had wel het laatste uur mij ingehouden met lopen omdat ik al 45 min voorsprong had op de tweede ( het was een keuze betere tijd of sparen), toch nog op  9u38 aangekomen. Door blessure aan achilles niet 100% kunnen trainen en mechanische pech met fiets tijdens de wedstrijd, was ik toch nog 11de in mijn agegroup.
Nu heb ik een jaar om mij perfect voortebereiden en ga ik vol voor de winst en probeer er minstens een  top 5 uit te halen. Kijk er nu al naar uit.
Aloha!