De voorbereiding verliep goed ondanks  de versleten knieen. Voor ik vertrok had ik de ambitie om een podiumplaats te halen en rond de 10u te eindigen. Toch was ik onzeker of ik wel goed zou kunnen lopen.

Door het warme weer was de watertemperatuur opgelopen naar 26° en werd het non wetsuit zwemmen ,dit scheelt wel enkele  minuten. Mijn zwemtijd was voor de  3800m 1:11:10

Het fietsen verliep de eerste ronde  vlotjes,  omdat de warmte wat uitbleef was mijn intentie om toch wat snelheid te maken. Na de tweedee ronde werd het t warmer en kwam de wind opzetten. met als nadeel dat het bij de lange rechte stukken het bonken tegen de wind was. Ik ging hier niet te diep om over te houden voor aansluitende marathon.
Fietstijd voor 180km  was 5:33:32

Het lopen verliep zoals verwacht.  Wim Van De Wiellen. en Pieter Vankelecom deelde mij de exacte plaats en tijd mee, zo wist ik perfect  wie sneller en trager liep van mijn concurrenten,  nog eens bedankt hiervoor heren.
Ritme houden, afkoelen en  genoeg drinken…  tot de aankomst had ik een goed gevoel. Looptijd  voor de  42km 3:37:51

Nu eerst voldoende rust nemen en dan voorbereiden voor  de volgende Ironman in Malaysia (17/11/2018), om proberen mijn slot voor Hawaii te halen

Nog 5 leden van onze club namen deel aan de Ironman Maastricht

Mehdi De Roeck M30 > 10u05
Benny Lyssens M55.> 10u29
Sven De Cock M35  > 10u40
Tom Geerts M35 > 12u49
Filip Van Leugenhagen M35 > DNF

Mehdi De Roeck
Ironman Maaastricht 2018. Perfecte voorbereiding gehad. Enkel de laatste 2 weken wat onzekerheid door rugklachten, maar mede door de goede zorgen van kiné Sven De Cock toch in goede conditie aan start gearriveerd. Goede voetjes zoeken was de boodschap bij het zwemmen en na 1/4 race was ik daar toch in geslaagd. Gevoel van een zeer goede zwemtijd, maar bij een blik naar mijn horloge bij het verlaten van de Maas zag ik plots een dikke 59 minuten staan. Dan toch de verkeerde voeten genomen? Bij het raadplegen van de resultaten zou blijken dat ik de 30e zwemtijd overall had en alle zwemtijden relatief traag waren, zodus… Fiets op en onderweg in mijn gedachten voor een dikke 5h30m. Eerste uur toch wat rap gestart als ik mijn wattagemeter mag geloven en bewust toch wat trager beginnen fietsen. Weg is nog lang en mijn doel was vooraf een goed gevoel aan de marathon over houden. Na 1 ronde bleek ik vlot te fietsen en zowaar en fietstijd onder de 5h30 zou erin kunnen zitten. Gezien het vele draaien en keren in het begin van het parcours en de hoogtemeters zou dit fantastisch zijn. Minder fietsers kwamen me voorbij gepasseerd en uiteindelijk een vlotte 2e ronde gefietst waarbij de totaaltijd een dikke 5h20 bedroeg. Start voor de alom gevreesde marathon, vooral omdat ik hier voor mijn eigen echt de focus had op gelegd. Dan mogen het zwemmen en fietsen nog super zijn, wanneer die marathon niet vlot verloopt, ga je nadien er toch een slecht gevoel aan overhouden. Zon begon toch al aardig van de partij te zijn en eten en drinken is de boodschap. Gestart aan tempo welke ik in gedachte had ( mss 5 sec sneller ) en kijken hoe lang we het volhouden. 3e ronde begon het toch moeilijk te worden en eten lukte toch niet meer. Al en geluk dat ik een drinkbus bij me had welke ik telkens kon opvullen met wat water. Blijven lopen, niet stappen ging er continu in mijn hoofd. Laatste ronde: aftellen, afzien en euforie waren enkele zaken welke zich in mijn hoofd afspeelde . Nog 1 maal dat bandje aannemen en lopen naar de finish. Volledig choco vergat ik mijn vrouwtje nog een kus te geven Mea culpa, zal er toch nog eentje moeten doen om dat goed te maken. Na dik 10h5m gearriveerd, iets waar ik op voorhand had voor willen tekenen. Dankwoordje tenslotte aan mijn schatteke voor de steun, trainer Van Luyck Sven, (schoon)ouders voor de opvang van de kinderen vooral, supporters onderweg en iedereen die me wel eens vergezeld heeft tijdens mijn vele trainingen vooraf.

Sven de Cock
IM Maastricht: met aangepaste ambities naar Maastricht vertrokken. Wou normaal voor sub10u gaan, maar een val begin Mei, het zware fietsparcour en alternatieve marathon-voorbereiding deden m’n ambitie bijstellen: tussen 10u – 10u30 finishen. Zondagochtend gestart voor men eerste non-wetsuit swim. Binnengekomen na 1u05, niet echt naar verwachting, maar gezien de andere zwermtijden toch tevreden. Als 10e van m’n agegroup kunnen starten met fietsen. Op de fiets direct ik het goede ritme en goed m’n wattages trappen. Dan na 80k ineens referee naast me: blauwe kaart voor stayeren. Lap 5’ aan m’n been. Had niet de indruk dat ik int wiel aant rijden was, maar u druk maken of discussiëren met die mannen brengt toch niks op. Na m’n opgelegde pauze, terug volle gas en proberen de verloren tijd in te halen. Onderweg nog een pitstopke in de maïs gedaan (wou niet nog eens een kaart krijgen voor littering). Na 5u15 binnen en starten aan de marathon. Rustig tempo lopen, moteur blijven afkoelen en eten en drinken. Dit zijn de belangrijkste opdrachten! Eerste ronde, Top! Goed gevoel en loop zelfs even samen met de eerste dame (die had weliswaar al nen toer gelopen) Tweede ronde voel ik dat de carrosserie al wa deukjes ondervindt maar we lopen nog. Altijd leuk om effe samen met trainingspartner Hank te lopen. Derde ronde afzien, pijn is fijn met een p maar ik kom de man met de hamer tegen en die blijft me maar klop geven. Vierde ronde heb ik maar 1 doel finishen. Na 4u13 kom ik binnen. Yes i made it. Doe m’n vooraf geplande Blaze roll ter ere van m’n overleden schoonvader die vorig jaar overleed tgv ALS. Tijden was je dikwijls bij me, in iedere douche onderweg zag ik een regenboog, net als na IM Klagenfurt vorig jaar na de wedstrijd. 10u40 initieel niet waarvoor ik gekomen ben maar gezien de omstandigheden toch tevreden. Dikke Merci aan m’n vrouwtje en kids om me zoveel te missen en de steun! De BASTA crew, best crew in the world! Team Betric. En coach Marc voor de sublieme begeleiding. Ook m’n collega’s van Rev-training voor de support!